• Naša zgodba

    Naša zgodba

  • 1

Mateja Videčnik, urednica ARHEA.mentor

Mateja Videčnik profilna slika

Zakaj si se odločila za urednikovanje e-novic ARHEA.mentor?

Ta izziv predstavlja logično posledico moje profesionalne poti. Več kot desetletne izkušnje z raziskavami in petletno vodenje marketinškega in PR oddelka mi prinaša zelo dobro razumevanje obeh strani. ARHEA.mentor, ki prinaša raziskovalne vsebine, nasvete, trende in primere iz prakse, oblikujemo tako, da je prejemnikom zanimiv in aktualen ter - predvsem - da ima uporabno vrednost.

Poleg urednikovanja ostajam na področju “insight” raziskav, odkrivanja nezavednih motivov in vzrokov vedenja potrošnikov. Iščem odgovore, zakaj se potrošniki vedejo tako, kot se vedejo. Kadar pri tem vključimo še sodobne kvalitativne in digitalne pristope, potem opravljam najbolj zanimivo delo na svetu.

Kaj naročniki in sodelavci pri tebi najbolj cenijo?

Bivša sodelavka mi je nekoč rekla, da ne pozna bolj organiziranega človeka od mene. Res je, držim se slogana znane blagovne znamke »Pametni pišejo!«. Zelo redko mi uide kakšen datum, naloga, vsebina... Ker me zanima preveč stvari, v pozitivnem smislu, mnogi vedo, kje poiskati kakšno informacijo, nasvet ali idejo - teh imam vedno na zalogi.

Kakšen »raziskovalni« nasvet bi podala podjetjem?

Ne samo ljudje, tudi podjetja naj se ravnajo po načelu, da imamo dve ušesi in le ena usta. Zato naj raje več in bolje poslušajo svoje uporabnike, naj jih skušajo razumeti. A ne samo tako, da spoznajo njihove misli in percepcije, ampak naj spoznajo njihova srca, čustva. Naj njihova prva misel ob raziskavah ne bo anketa - dandanes lahko pridobivamo podatke na uporabnikom zelo zanimiv in nevsiljiv način. Raziskave so lahko zelo zabavne, le pogumni moramo biti, naročniki in raziskovalci.

Kaj bi počela, če bi imela prost teden?

Ni dileme: z družino bi odkrivala naravne in kulturno-zgodovinske lepote bližnjih slovenskih oz. nekoliko odmaknjenih tujih krajev in vasic, z električnim avtomobilom in s kolesi. Prepustili bi se lokalnim kulinaričnim razvajanjem in zgodbam turističnih kmetij.


Arhea smo ljudje

Klik na markacijo LoadMore

:)

Klik na gumb ReadOn

:)

Klik na gumb

:)

Klik na vodič nalepko

:)

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih OK