• Naša zgodba

    Naša zgodba

  • 1

Maja Hosta, raziskovalka

Maja Hosta profilna slika

Kaj naročniki in sodelavci pri tebi najbolj cenijo?

Poglobljenost, analitičnost, povezovanje teorije in prakse, natančnost. Trudim se, da bi podatke razumela kar se da poglobljeno in jih tudi prikazala na razumljiv in zanimiv način. Preteklo delo, tako v tržnoraziskovalni agenciji kot na strani naročnika raziskav, mi je dalo vpogled v delo in potrebe na obeh straneh, kar poskušam izkoristiti pri razumevanju potreb uporabnika raziskave.

Zakaj delaš v raziskavah, kaj te motivira, zakaj so ti ljube?

Rada opazujem in razmišljam, zakaj se ljudje na dogajanje okoli nas odzivamo na nek način. Ker sem po izobrazbi ekonomist sem to zanimanje prenesla v podjetniško razmišljanje in kontekst trženja. Všeč mi je, ker raziskave v trženje prinašajo določeno mero jasnosti in strukture. Za izvedbo raziskave se je potrebno najprej zavedati problema, ga dobro opredeliti, se pri tem pogovoriti kar spodbudi samozavedanje. V tem procesu nastajajo zanimiva spoznanja o trenutnem stanju in prihodnjih ciljih. Odločanje na podlagi izsledkov tržnih raziskav je lahko manj pristransko in v podjetniško razmišljanje vpeljuje vidik in potrebe porabnika.

Kakšen »raziskovalni« nasvet bi podala podjetjem?

Naj vedno pred oblikovanjem podobe navzven, preverijo svoje zmožnosti, potenciale, prednosti in jih povežejo s potrebami trga. Naj izkoristijo množico podatkov, ki je danes na voljo za spoznavanje trendov, potreb na trgu ter značilnosti obstoječih in potencialnih uporabnikov. Vendar naj pri tem ohranijo jasno vizijo in cilje in jih z dobro ekipo uresničijo v praksi.

Kaj bi počela, če bi imela prost teden?

Teden bi izkoristila za družinski potep in odkrivanje kakšnega dela Italije ali Avstrije, ki se nam sicer vedno izmuzne iz okvira letnih dopustov (Toskana, Severna Italija, Tirolska, Salzburg).


Arhea smo ljudje

Klik na markacijo LoadMore

:)

Klik na gumb ReadOn

:)

Klik na gumb

:)

Klik na vodič nalepko

:)

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih OK