• Naša zgodba

    Naša zgodba

  • 1

Mateja Videčnik, urednica ARHEA.mentor

Prijateljica v privatnem svetu je kot Arhea v poslovnem svetu: vedno se bo hitro odzvala, te poslušala in te slišala, ti pomagala in te navdušila s svojo pomočjo in svetovanjem.

Mateja Videčnik profilna slika

Zakaj si se odločila za urednikovanje e-novic ARHEA.mentor?

Ta izziv predstavlja logično posledico moje profesionalne poti. Več kot desetletne izkušnje z raziskavami in petletno vodenje marketinškega in PR oddelka mi prinaša zelo dobro razumevanje obeh strani. ARHEA.mentor, ki prinaša raziskovalne vsebine, nasvete, trende in primere iz prakse, oblikujemo tako, da je prejemnikom zanimiv in aktualen ter - predvsem - da ima uporabno vrednost.

Poleg urednikovanja ostajam na področju “insight” raziskav, odkrivanja nezavednih motivov in vzrokov vedenja potrošnikov. Iščem odgovore, zakaj se potrošniki vedejo tako, kot se vedejo. Kadar pri tem vključimo še sodobne kvalitativne in digitalne pristope, potem opravljam najbolj zanimivo delo na svetu.

Kaj naročniki in sodelavci pri tebi najbolj cenijo?

Bivša sodelavka mi je nekoč rekla, da ne pozna bolj organiziranega človeka od mene. Res je, držim se slogana znane blagovne znamke »Pametni pišejo!«. Zelo redko mi uide kakšen datum, naloga, vsebina... Ker me zanima preveč stvari, v pozitivnem smislu, mnogi vedo, kje poiskati kakšno informacijo, nasvet ali idejo - teh imam vedno na zalogi.

Kakšen »raziskovalni« nasvet bi podala podjetjem?

Ne samo ljudje, tudi podjetja naj se ravnajo po načelu, da imamo dve ušesi in le ena usta. Zato naj raje več in bolje poslušajo svoje uporabnike, naj jih skušajo razumeti. A ne samo tako, da spoznajo njihove misli in percepcije, ampak naj spoznajo njihova srca, čustva. Naj njihova prva misel ob raziskavah ne bo anketa - dandanes lahko pridobivamo podatke na uporabnikom zelo zanimiv in nevsiljiv način. Raziskave so lahko zelo zabavne, le pogumni moramo biti, naročniki in raziskovalci.

Kaj bi počela, če bi imela prost teden?

Ni dileme: z družino bi odkrivala naravne in kulturno-zgodovinske lepote bližnjih slovenskih oz. nekoliko odmaknjenih tujih krajev in vasic, z električnim avtomobilom in s kolesi. Prepustili bi se lokalnim kulinaričnim razvajanjem in zgodbam turističnih kmetij.


Arhea smo ljudje

Petra

Petra Oseli, business development

Poskrbim, da so stvari opravljene in ideje realizirane. Beri naprej
Geni

Geni Arh, direktorica, partnerica

Hitro, sistematično in logično povezujem podatke. Beri naprej
Meta

Meta Arh, senior expert, partnerica

Rada imam sistematičnost, red in doslednost. Beri naprej
Tamara

Tamara Posedi, vodja projektov

Sem zelo zanesljiva, odgovorna in prilagodljiva. Beri naprej
Maja

Maja Hosta, raziskovalka

Razumem podatke in jih prikažem na razumljiv način. Beri naprej
Mateja

Mateja Videčnik, urednica ARHEA.mentor

Podajam uporabne informacije, nasvete in ideje. Beri naprej
Anze

Anže Arh, asistent raziskovalec

Podajam uporabne informacije, nasvete in ideje. Beri naprej
  • 1

Klik na gumb

:)

Klik na vodič nalepko

:)

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih OK